Sliping, innfarving og lakkering av Merbau på Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund

21.03.2015

Merbau er et eksotisk løvtre i erteblomstfamilien, fra Sørøst-Asia. Kjerneveden er brun til rødbrun i temmelig vekslende fargetoner. Det er et veldig gunstig trevirke for gulv, og var veldig populært på 80 tallet. Det er veldig hardt, stabilt med lite breddebevegelse og motstandsdyktig mot vann. Det er dog ikke så lett å manipulere med farger da den rød/brune tonen i trevirket gjør alt av lyse farger rosa. Det er også et veldig fettholdig trevirke som gjør at pigmenter ikke sette seg så lett. Å gjøre merbau mørkere er den eneste måten vi har sett fungere. Her har vi kjørt inn innfarvingsolje Wenge fra Vermeister og 2x strøk med Idro 2k. Idro 2 k er en 2-komponent lakk, som er svært motstandsdyktig mot kjemisk og mekanisk slitasje, perfekt for offentlige områder med mye fart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Følg oss:
  • Facebook Basic Square
Verdt å lese:

Garbelotto sin Le Noir high gloss fiskeben og plank i fallende lengder.

05.11.2018

1/10
Please reload

Siste innlegg:

05.11.2019

Please reload

Velg ønsket søkeord:
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Black Round
  • YouTube - Black Circle