Mafi Domino, kubbegulv med det lille ekstra.

Her ser du et fantastisk gulv fra Mafi. Domino ask Vulcano kubbegulv i 19x200x400. Dette gulvet legges i et spesialrom på Nasjonalbiblioteket, der gamle dokumenter skal oppbavers og utstilles til besøkende. Gulvet kommer ubehandlet og skal få seg en solid gjennomgang av sliping, børsting, pigmentering, oljing og såpebehandling før det står ferdig. Kubbegulv har et helt spesiellt spill og utrykk, og en veldig interessant historie. Kubbegulv ble brukt på lik linje med industrigulv, mye i produksjonshaller i gamle dager. Da gulvet er veldig hardt, tåler det mye trafikk, samt at virke absorberer bedre, om man mister verktøy eller lignende i bakken, som man ikke vil skal bli ødelagt. Det abre med et slikt gulv er at det har mye mer bevegelse en et vanlig flaskeskjært gulv. Vanlig gulv har mest bevegelse i bredden, men her er det like mye bevegelse alle veier. Dette har Mafi tatt hensyn til og har relativt små kuber på 19x40x40mm slik at bevegelsen ikke blir for prekær. De har også gjort et grep til for å forhindre bevegelse. Mafi sin Domino/kubbegulv er vulkaniser. Kort fortalt er det bakt i en tørkeovn slik at gulvet har "karamellisert" seg, og fått et mørkerer utrykk. Denne behandlingen gjør at gulvet har mindre bevegelse da mye av cellestrukturen i treverket har blitt "svidd"og virke har ca 5% relativ fuktighet. En annen ting som hjelper dette gulvet holde seg fint er at det har en diffusjonsåpen olje å såpebehandling. Såpen i denne overflatebehandlingen er det som gjør at gulvet holder seg fint over tid. Vasker man med spesialvåpen til Mafi, vil gulvet holde seg rent og pent uten at det påkrevet ytterligere reoljing. Da det er diffusjonåpent kan man vaske med mye vann da alt som trenger ned i virke får fordampe ut, noe som gir en fantastisk aroma, samt øker den relative luftfuktigheten i rommet slik at det ikke krymper for mye. Alle disse grepen gjør sitt til at Mafi sin Domino ask, kan fungere i det Nordiske inneklimaet, som vi alle vet har enorme svingninger fra sommer til vinter.

Det beste av alt er at siden de skal oppbevare gamle dokumenter vil et moderne klimaanlegg sørge for at den relative luftfuktigheten holder seg på ca 45%, noe som er perfekt for tregulv generelt.

Selv om det er vulkanisert, vil det bevege seg mer en et vanlig flaskeskært gulv, og ekspansjonsfuger er påkrevd hver 25m2. Her valgte vi å bruke kork da denne tar til seg pigmenteringen på lik linje som gulvet.

Vipps så var vi ferdig:-)

Ble utrolig fint.

Velkommen skal dere være.

Starlinje blir etablert.

God progressjon.

Kvalitetssikring av de inneklimatiske forholdet gjøres daglig, og forholdene er perfekte.

Gulvet er ferdig lagt.

Sliping, sparkling og børsting begynner.

For at vi skal få det utrykket som er ønsket fra arkitekten, må det børstes opp on grov struktur.


Følg oss:
  • Facebook Basic Square
Verdt å lese:
Siste innlegg:
Velg ønsket søkeord:
Ingen tagger enda.
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Black Round
  • YouTube - Black Circle